Articole

15 IFN-uri care acordă împrumuturi rapide online s-au înregistrat la BNR în 2016

15 IFN-uri care acordă împrumuturi rapide online s-au înregistrat la BNR în 2016

15 IFN-uri care acordă împrumuturi rapide online s-au înregistrat la BNR în 2016. Asta după ce în 2015, 11 IFN-uri noi au fost înregistrate, majoritatea având ca obiect de activitate acordarea de împrumuturi online. Acest fapt a întețit concurența acerbă dintre instituțiile nebancare și bănci. Mai mult, IFN-urile au început să acorde împrumuturi rapide cu valori mai mari și pe perioade mai lungi.

Împrumutul rapid este o alternativă creditelor bancare prezentând, în același timp, un șir de avantaje. Unul din ele ar fi rapiditatea de obținere a banilor, lucru ce durează doar un sfert de oră maximum după aprobare. Acest fapt demonstrează că împrumuturile rapide sunt o soluție financiară potrivită pentru cei ce se află în impas financiar pe termen scurt.

De asemenea, IFN-urile au simplificat la maximum procesul de solicitare a unui împrumut rapid, procedeul fiind înfăptuit prin spațiul online. Astfel, solicitantul, în majoritatea cazurilor, trebuie doar să încarce pe contul său o copie a cărții sale de identitate. La necesitate, clientul poate fi rugat să prezinte și alte documente. Chiar dacă nu este obligat să prezinte adeverința de salariu sau alt tip de act care atestă obținerea unui venit stabil, recomandăm potențialilor clienți să nu aplice pentru un împrumut rapid dacă nu sunt siguri în capacitatea lor de a-l returna la timp.

Împrumuturile rapide se mai caracterizează prin accesibilitate. Poți depune cerere având la îndemână doar un computer, tabletă sau telefon mobil conectat la internet. Și nu trebuie să te deplasezi la sediul IFN-ului pentru a lua sau rambursa banii, totul se face prin transfer bancar sau alte instrumente financiare.
La momentul de față, în România, sunt 141 de IFN-uri active înscrise în registrul general al BNR, la secțiunea “activități multiple de creditare”.