Articole

Amânarea plăţii unui împrumut rapid

Amânarea plăţii unui împrumut rapid

Atunci când apare necesitatea de finanţare rapidă, cei mai mulţi debitori sunt puşi în situaţia de a alege dintre un împrumut rapid de la o instituţie financiară non-bancară şi un credit de la o bancă comercială. Analizând bine avantajele şi dezavantajele fiecărei opţiuni în parte, lumea, totuşi, optează tot mai des pentru un împrumut rapid IFN. Acest tip de creditare este mult mai accesibil, dar şi mai rapid de obţinut. Dar, odată ce avem banii la mână, nu trebuie să uităm că aceștia trebuie rambursaţi la timp. Însă ce să facem când salariul pe card vine peste 3 zile, dar rata din împrumut trebuie plătită mâine? În cazul dat, companiile financiare nebancare vin în întâmpinarea ta cu serviciul care îţi permite amânarea plăţii împrumutului tău rapid.

În primul rând, trebuie să ştii că deşi majoritatea instituţiilor nebancare oferă acest serviciu (aici menţionăm Zaplo, Viva Credit, Extra Simplu, Telecredit, CredixFix), asta nu înseamnă că toţi creditorii includ această facilitate în politica lor de activitate. Deci, mai întâi de toate asigură-te că firma de la care ai împrumutat poate să-ţi amâne plata.

De obicei, creditorii îşi anunţă clienţii cu câteva zile înainte de data limită, printr-un SMS sau e-mail, despre rambursarea împrumutului rapid. Dacă simţi sau ştii că nu vei fi în stare să returnezi banii, te sfătuim din timp să contactezi un operator al firmei şi să îi raportezi despre asta. Astfel, împrumutul tău va putea fi prelungit cu 7, 14 sau 30 de zile. Desigur, nu aştepta că acest serviciu ţi se va oferi gratis. Va trebui să plăteşti adăugător pentru asta, iar costul suplimentar va depinde de suma împrumutului rapid.

Dacă ai decis să beneficiezi de amânarea plăţii împrumutului rapid, fii responsabil şi ţine-te de cuvânt. Ţi se oferă a doua şansă, aşa că plăteşte totul la timp pentru a putea profita de creşterea limitei a sumei următorului tău împrumut!