Articole

Ce faci dacă te-ai decis că nu vrei împrumutul rapid pe care deja l-ai luat?

Ce faci dacă te-ai decis că nu vrei împrumutul rapid pe care deja l-ai luat?

De multe ori se întâmplă să ne aflăm într-o situație financiară grea, iar banii necesari pentru a acoperi cheltuielile nu avem de la cine-i împrumuta. De aceea, o soluție care ne-ar scoate din încurcătură ar fi să apelăm la un împrumut rapid. Dar ce faci dacă te-ai decis că nu vrei împrumutul rapid pe care deja l-ai luat?

Să zicem, că până la urmă ai găsit un prieten care e dispus să te ajute cu bani pentru un termen mai lung, și vrei să renunți la împrumutul rapid pe care deja l-ai primit de la creditor. Să știi că acesta este dreptul tău de a refuza împrumutul, fără a prezenta nici un motiv creditorului. Unica condiție pe care trebuie să o respecți este să scrii o cerere de refuz la adresa instituției de finanțare nebancară timp de 14 zile de la data încheierii Contractului de Credit. În notificarea de retragere a împrumutului rapid trebuie să indici: numele și sediul social al creditorului, prenumele și numele împrumutatului, conținutul care informează despre retragere, și locul și data încheierii notificării de retragere a împrumutului rapid.

Dacă nu reușești să faci acest lucru timp de 2 săptămâni, Contractul de Credit va fi în vigoare conform termenilor contractului, iar tu va trebui să te conformezi. După ce ai transmis cererea de refuz companiei, trebuie să returnezi banii și dobânda acumulată până la data refuzului fără întârziere nerezonabilă, sau, în orice caz, în termen de 30 de zile de la trimiterea notificării de retragere a împrumutului rapid. Și asta e tot.

Să știi că instituția de creditare nu va ține pică pe tine, și te va ajuta cu împrumuturi până la salariu ori de câte ori vei avea nevoie. Nu ezita să apelezi la acest pas în caz de necesitate, mai ales că acesta este dreptul tău stipulat în Termenii și Condițiile fiecărei instituții de finanțare nebancară.