Articole

Credit bancar sau împrumut rapid nebancar? thumbnail

Credit bancar sau împrumut rapid nebancar?

Credit bancar sau împrumut rapid nebancar?

Sunt momente în viaţă când vă puteţi confrunta cu anumite probleme de ordin financiar, fie că e vorba de nişte cheltuieli legate de sănătate, fie vreţi să faceţi o achiziţie pentru gospodărie, fie că planificaţi o vacanţă şi nu vă ajung bani pentru bilete. Atunci apare ideea de a lua un împrumut de la o instituţie financiară, pentru a nu deranja prietenii sau rudele. Mulţi români se întreabă în ziua de azi ce este mai convenabil: un credit bancar sau un împrumut rapid nebancar? Care din cele două poate fi accesat mai uşor şi mai rapid?

Pentru a înţelege diferenţa dintre aceste două tipuri de creditare, ar fi folositor dacă aţi analiza condiţiile de oferire a acestor două tipuri de împrumuturi. În primul rând, pentru a primi un împrumut rapid, o persoană nu are nevoie să prezinte o mulţime de documente creditorului, cum este cazul în care doreşti să iei un credit bancar. Deci, un împrumut rapid îţi poate salva timpul dedicat colectării unei baze complexe de informaţie, şi nu numai. Analiza datelor şi acceptarea oferirii împrumutului rapid se face într-un timp expres, care poate dura chiar doar câteva minute.

Un alt plus al împrumuturilor rapide este că poţi beneficia de el chiar dacă ai istoric de credit negativ. Nu în ultimul rând, menţionăm dobânzile practicate de bancă pentru creditele acordate, ele fiind uneori chiar destul de usturătoare.

Din aceste considerente, împrumuturile rapide devin tot mai populare pe piaţa financiară românească. Ele practic reprezintă cea mai permisivă formă de împrumut. Puteţi găsi împrumuturile rapide sub diferite denumiri, cum ar fi: credite cu buletinul, împrumut până la salariu, la domiciliu, împrumut urgent, credit online etc. Denumirile împrumuturilor rapide mai relevă anumite caracteristici ale acestui tip de creditare. Spre exemplu, un credit bancar nu îţi va fi oferit online, sau suma dorită nu îţi va fi niciodată livrată direct acasă. De asemenea, un avantaj mare al împrumuturilor rapide este că primul împrumut de acest fel este gratuit, adică creditorul nu percepe dobândă pentru primul vostru împrumut.

Sperăm că te-am ajutat să iei decizia corectă, dar nu uita: înainte de a împrumuta bani, analizează bine toate riscurile acestei acţiuni!