Articole

Împrumuturi rapide – o alternativă creditelor bancare

Împrumuturi rapide – o alternativă creditelor bancare cu rate mai mari în 2017

Datele Băncii Naționale a României arată că indicele ROBOR la 3 luni, care se ia în calcul pentru dobânzile variabile ale celor mai multe credite bancare în lei, a ajuns, la finele anului trecut, la 0,90%, ceea ce reprezintă nivelul maxim în ultimele 11 luni. Experții zic că evoluția ROBOR ar putea marca sfârșitul epocii creditelor în lei la costuri minime istorice. În acest caz, dacă ai nevoie de bani, ai putea apela la împrumuturi rapide – o alternativă creditelor bancare cu rate mai mari în 2017.

Indicele ROBOR cu scadenţa la trei luni este utilizat de bănci pentru determinarea nivelului de referinţă aferente creditelor imobiliare în lei şi a celor de consum. ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. El se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de banca centrală. Dobânda este variabilă şi se modifică din trei în trei luni în funcţie de valoare indicelui de referinţă. În luna octombrie indicele ROBOR afişa 0,7% pe an, potrivit ziare.com.

Luând în considerație tendința de creștere a ratelor creditelor bancare, poți beneficia de împrumuturile rapide oferite de IFN-uri. Oricum, acest tip de împrumuturi este o soluție la probleme care trebuie rezolvate urgent, când ai nevoie de bani imediat, deoarece ți s-ar putea părea că dobânzile sunt puțin cam exagerate pentru o perioadă mai lungă. Pentru a primi un astfel de credit nebancar, este necesar:
 Să încasezi un venit lunar stabil
 Să ai o anumită vârstă, caracteristică pentru fiecare instituție financiară bancară în parte
 Să dispui de carte de identitate.
Pe lângă asta, împrumuturile rapide se oferă cu anumite avantaje, cum ar fi:
 Dobândă 0% la primul împrumut rapid cu condiția rambursării la data scadentă
 Ai banii în 15 minute de la aprobare
Împrumutul rapid se oferă fără garanții și giranți.