Articole

Întrebări frecvente despre împrumuturi rapide

Întrebări frecvente despre împrumuturi rapide

Împtumuturile rapide au devenit în scurt timp un trend pe piața financiară din România datorită simplității sale de accesare, banii ajungând în cont doar după câteva ore de la aprobarea acestuia. Deși împrumuturile de acest tip sunt accesate de tot mai multe persoane, careva întrebări pot apărea mai ales la cei care se decid să împrumute pentru prima oară de la o instituție financiară nebancară. Iată careva dintre întrebările frecvente despre împrumuturi rapide:

Cum pot solicita un împrumut rapid?

Pentru a primi un împrumut rapid, în cazul majorității creditorilor nebancari este nevoie de a completa un formular online. Dacă vrei să obții împrumutul în aceeași zi, mai bine completezi formularul în timpul orelor de lucru al creditorului.

Ce documente sunt necesare pentru obținerea împrumutului rapid?

Toate instituțiile financiare nebancare oferă împrumutul cu prezentarea obligatorie a actului de identitate. Pe lângă acesta, informează-te de ce documente mai ai nevoie, dacă este necesar de prezentat doar copii, sau și originalul documentelor necesare.

Care este venitul/vârsta minim(ă) necesar(ă) pentru obținerea unui împrumut rapid?

Din cauza faptului că fiecare creditor în parte are diferite condiții de creditare referitoare la vârstă, venit minim, etc., este bine să analizezi aceste cifre înainte de a decide ce împrumut rapid ți se potrivește.

Pe lângă întrebările răspunsul cărora se poate ușor de aflat din informația publicată pe pagina web a instituției nebancare sau contactând un operator al instituției, sunt întrebări care cer un răspuns mai complex, sau chiar se cere sfatul unui expert financiar. Exemple de astfel de întrebări ar fi: „Care este costul total al unui împrumut și în ce constă acesta?”, „Este adevărat că dobânda (sau costul total al unui împrumut) este de peste 100%?”, „Pot achita împrumutul înainte de termen?”, și altele.

Dacă vrei să iei un împrumut rapid, fii sigur că ești sută la sută informat despre procesul de creditare. Consultă toată informația prezentată de creditor pe site-ul său, inclusiv secțiunea cu întrebări frecvente. Sunt sigură că vei afla ceva nou de acolo.