Articole

Mituri despre împrumuturi rapide thumbnail

Mituri despre împrumuturi rapide

Mituri despre împrumuturi rapide

Când ai nevoie de bani, şi nu vrei să-ţi deranjezi prietenii sau rudele, apelezi la creditori non-bancari pentru un împrumut rapid. Dar, cu siguranţă ai întâlnit zvonuri legate de securitatea şi legalitatea acestui tip de creditare. De aceea, noi îţi aducem la cunoştinţă cele mai populare mituri despre împrumuturi rapide.
De obicei, lumea crede că instituţiile financiare nebancare oferă împrumuturi rapide mici. Deşi, într-adevăr majoritatea oferă sume mici de bani, totuşi poţi găsi creditori non-bancari care acordă împrumuturi rapide substanţiale. Firmele financiare nebancare nu oferă împrumuturi mari primilor clienţi, dar valoarea sumei împrumutului creşte odată ce ai demonstrat că eşti un client care îşi onorează obligaţiile la timp.

Un alt mit care circulă este că împrumuturile rapide sunt ilegale, ce este totalmente fals. Toţi creditorii nebancari precum Ferratum, Zaplo, CreditFix, VivaCredit funcţionează în baza legii privind instituţiile financiare nebancare şi sunt autorizate de Banca Naţională a României.

Unii asigură că dacă ai avut o experienţă neplăcută cu rambursarea împrumutului tău şi ai nimerit în Biroul de Credit, nu poţi beneficia de nici un fel de credit de la instituţii financiare. Alfă că împrumuturile rapide se oferă persoanelor care au istoric negativ. Printre astfel de creditori poţi regăsi VivaCredit, CreditFix, Ferratum, etc.

Un alt mit des auzit este că dacă ai împrumut la bancă, nu poţi lua un credit de la o instutuţie nebancară. Dar, din contra, mulţi debitori care au dificultăţi în plata creditului bancar, apelează la împrumuturi rapide non-bancare.

Acum îţi dai seama cât este de avantajos să foloseşti împrumuturile rapide când ai probleme financiare temporare. În orice caz, de fiecare dată când doreşti să foloseşti un împrumut, fii sigur că ai analizat bine toate plusurile şi minusurile acestui procedeu. De asemenea, asigură-te că vei fi în stare să rambursezi împrumutul rapid la timp, mai ales dacă l-ai luat pentru a acoperi altă datorie.