Articole

Patronatul Creditului IFN

Reguli mai clare de acum încolo pentru clienții IFN-urilor; A fost înființat Patronatul Creditului IFN

Cinci IFN-uri: Viva Credit, Ferratum, Extra Finance, Telecredit și Zaplo, care oferă împrumuturi rapide online de valori mici pe perioade scurte, au înființat Patronatul Creditului IFN. Asociația va avea scopul de a stabili reguli mai clare de acum încolo pentru clienții IFN-urilor. Patronatul Creditului IFN este o persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, constituită la data de 22 iunie 2016, reprezentând instituțiile financiare nebancare (IFN-uri) din Registrul General.

Conform statutului, Patronatul a fost creat în scopul:

– reprezentării la nivel național și internațional a intereselor membrilor acestuia, astfel încât să crească puterea de reprezentare a entităților de tip IFN;
– promovării relațiilor de cooperare cu autoritățile publice, sindicatele și alte persoane juridice și fizice cu care interacționează potrivit scopurilor sale;
– promovării activității desfășurate de membrii săi în vederea îmbunătățirii imaginii membrilor și a creării unei percepții pozitive a publicului asupra activității acestora.

“Principalele probleme sunt de explicare a acestui produs către consumatori. Foarte mult accent se pune pe DAE și pe valoarea imensă pe care această dobândă o are. Noi considerăm că acest lucru trebuie explicat consumatorului, astfel încât el să înțeleagă ceea ce înseamnă acest produs”, zice președintele asociației nou-create, Ionuț Stan.

“Cred că încă sunt derapaje în ceea ce privește prețurile. Sunt jucători care practică prețuri exagerate. Domeniul în care suntem noi este un domeniu care, dat fiind faptul că avem un risc mai mare, este cu prețuri mai mari, dar asta nu justifică exagerări, care sunt de-a dreptul aberante”, declară Marius Solescu, reprezentant al unui IFN.

Amintim că în ultima perioadă, a fost atestată o creștere a împrumuturilor rapide acordate de IFN-uri. Avantajele acestor împrumuturi ar fi că sunt acordate într-o perioadă mult mai scurtă decât orice alt tip de credit, dar sunt și mai flexibile. Însă, abțineți-vă tentației de a împrumuta mai mult decât puteți returna și fiți atenți la costuri!