Articole

Volumul împrumuturilor rapide oferite de IFN-uri a crescut cu 35%

Volumul împrumuturilor rapide oferite de IFN-uri a crescut cu 35%

IFN-urile vând credite pe bandă rulantă în 2016. Asociația Societăților Financiare (ALB) informează că volumul împrumuturilor rapide acordate de IFN-uri a crescut cu 35%, în primul semestru al anului 2016, față de aceeași perioadă a anului precedent. În total, creditele oferite însumează 1,55 miliarde de lei. Această majorare se datorează creșterii cererii pentru credite de valoare peste medie, tendință ce reflectă creșterea încrederii clienților în situația economică la nivel național. Conform datelor oficiale, economia României a crescut cu 5,2% în primul semestru al acestui an raportat la perioada similară din 2015.

De asemenea, ALB consideră că majorarea semnificativă a volumului de împrumuturi rapide acordate este o consecință a creșterii aparenței consumatorilor față de aceste instrumente financiare, și pe de altă parte a scăderii costurilor totale de acordare. Este de menționat faptul că la moment majoritatea IFN-urilor acordă primul împrumut gratuit, adică clientul nu plătește dobândă pentru primul împrumut rapid. Un alt avantaj este că nu se percep comisioane ascunse la oferirea banilor, deoarece aceste instituții financiare lucrează direct cu consumatorii, fără implicarea brokerilor sau a altor intermediari.

Mai mult, analiza ALB a descoperit că în ultimele trimestre se observă o creștere semnificativă în rândul împrumuturilor acordate persoanelor cu venituri mai mari și nivel superior de educație. Acest fapt demonstrează “tendința de diversificare și de adaptare a produselor de creditare la nevoile consumatorilor”, zic membrii Asociației. Astfel, instituțiile financiare nebancare reușesc să răspundă cerințelor unui segment din ce în ce mai larg de consumatori, cu diverse nevoi și așteptări.

Creșterea economică, contextul actual stabil, au influențat pozitiv comportamentul potențialilor clienți care își propun să achiziționeze împrumuturi rapide cu valoare mai ridicată de la IFN-uri. Acestea cu siguranță au demonstrat că reprezintă o alternativă de finanțare sigură care poate oferi un nivel înalt de flexibilitate dedicată satisfacerii nevoilor financiare personale.